Párommal 3 gyereket szerettünk volna világ életünkben, hisz akkor nagy a család és a szülők nem csak magukat, hanem a társadalmat is után pótolták. A 3. körben egyszerre 2 gyerkőccel áldott meg bennünket az ég, így ha a kommunizmusba lennénk, mondhatnánk, 200%-ot teljesítettünk, az elvtársak örülhetnek! Viccet félretéve tényleg hatalmas boldogság, hogy ekkora lett a család egyáltalán nem bántuk meg, bár összébb kellett húzni a nadrágszíjat. Azóta a nyaralásaink a legkalandosabb élmények.

Ahány gyerek annyi fele menne.

A legnagyobb fiunk Barna eléggé magának való, szeret olvasni, ezért ő mindig a csendes nyugodt szállodákat szeretni, ahol a testvérei ki tudnak szabadulni őrjöngeni, ő pedig bekuckózva elmerülni a könyvek nyújtotta varázslatos világba. Előrevetítve a maradék gyerkőc aktivitását már, a középső kislány Orsi, egy igazi örökmozgó, imád tornászni, táncolni. Mindig csak annyit látok belőle, hogy a szőke haja pörög a szélben vagy lóg lefelé, mert a mászókákon mindig fejjel lefelé van. Az ikrek pedig… Hát ők egymás nélkül sehova. Nem tudom mi lesz, ha iskolába kell vinni őket, mert szeretnénk, ha külön intézménybe járnának, hogy erősödjön a jellemük és legyenek nyitottak másokra is. Az ő üdülési szokásuk az, hogy mindegy hol vagyunk, de legjobban, erdőkben és vízpartokon szeretnek játszani, természetesen együtt és mindig valamivel kísérleteznek, vagy épp építenek. Rettenetesen kreatívak sosem unatkoznak, ezért csak inger gazdag környezetkel nekik és persze rengeteg figyelem, nehogy valami bajuk essen. Nagy vonalakban tehát így választunk úti célt és szállást a családi kimozdulásunkhoz.

Legutóbb éppen egy tóparthoz mentünk, egy hangulatos nyaralót béreltünk ki, hogy mindenki megtalálja magának a megfelelő szórakozást. Az ikrek játszhatnak a homokban, Orsi a vízi ugráló várban meglelhette a tökéletes szórakozását, a legnagyobb gyerkőc pedig vagy mellettünk, vagy a szálláson mélyedhetett bele az olvasásban. Mi párommal csak süttettük magunkat és felügyeltünk.

Mindez addig történt, amíg feleségem fel nem kiáltott – Jajj, a számla!

Már több ideje halogatjuk a mobil előfizetésünk befizetését, nem azért mert nincs pénzünk, hanem mert egyszerűen mindig elfelejtjük. Furcsa, hogy csekk formájába jön, pedig amióta együtt élünk, mind számlát elektronikuson intézzünk. Barna a beszélgetésünket fél füllel hallgatta és mivel már 8 éves és az olvasás mellett igen jól ért a telefonokhoz is titokban keresgélni kezdett, aztán pár perc böngészés után odaadta nekünk a telefont.

Vodafone számlafizetésA telefonszam-tudakozo.hu oldalt láttuk a kijelzőn. Egy olyan oldal volt, ahol telefonszámok adatait, település, irányítószám, és az azonosítóhoz tartozó nevet lehet le kérdezni. Emellett egy online telefonkönyvként is szolgál és rengeteg hasznos információt olvashatunk telefonos témakörben. Felkeltette az érdeklődésünket, hiszen egy nem mindennapi oldal. Tovább böngészve találtunk egy olyan aloldalt, ami a vodafone számlafizetéssel foglalkozik. Utána olvastunk mit is tartalmaz, és igen hasznos tudnivalók birtokába jutottunk. Több féle módon lehet számlát befizetni, online is offline is. Ez az oldal mindegyikre felhívta a figyelmet, de inkább az internetes, vagy a bankos megoldást ajánlotta, hiszen azok egyszerűek és gyorsak. Ha az ember rendelkezik folyószámlával, akkor igénybe veheti a csoportos beszedési megbízást, amikor a bankunk automatikusan utalja a térítendő összeget a vodafonenak, hogy számlánk mindig időben legyen kifizetve. Mindig időben szeretnék a kifizetést, akkor ez a legjobb módszer rá és így elkerülhető a késedelmi díj fizetése és számos papírmunkától és sorban állástól megszabadít ellentétben a banki átutalással, amit személyesen kell megejteni. De választhatjuk az ATM-es fizetési módot is, ahol a pontos összeget és a telefonszámunkat kell megadni. Itt figyelni kell arra, hogy jól üssük be az összeget és a telefonszámunkat. Ugye a weboldalon található egy telefonszám tudakozó, ahova a telefon szám beírásával megnézhetjük, kinek a nevén van, és ha valóban a miénk, nem ütöttük félre, akkor már mehet is a fizetés. Utolsónak pedig maradt a személyes eljárás. Csekkünkkel sorban állni a postán, ami sokszor igazán idegőrlő lehet, vagy bemenni egy vodafone üzletben, ahol szintén sokan szoktak általában várakozni, hogy ügyeiket elintézhessék.

Ezek a dolgok elgondolkodtattak minket és a nyaralásunk alatt fel kellett keresnem egy üzletet, ahol igényeltem a az automatikus fizetést, hogy ne legyen ezzel baj legközelebb. A bolt felkeresse hamar ment, mert az oldalon található egy online telefonkönyv, ahol a különböző szolgáltatók fiókjai telefonszámát, helyét és nyitvatartását is meg lehet nézni. Szóval hasznos kis honlap ez!

Ezt a kis manővert megejtve utána már tényleg nyugodt szívvel tudtuk folytatni a nyaralásunkat. Néztük, ahogy a gyerekek örömtelien nevetnek és szórakoznak napközben, a szállásunkon pedig édesdeded alszanak!