napelem rendszer családi házra

Mindenki, aki szállodát, vagy vendégházat üzemeltet alapvetően azt szeretné, hogy a lehető legkisebb költségek mellett, a lehető legnagyobb bevételt érje el. Ezt persze nem könnyű megoldani, mert a bevétel elsősorban emberekből jön, akik igényeit ki kell elégíteni ahhoz, hogy folyamatos bevételt tudjunk produkálni. Vagyis a kiadások csökkentésének lehetőségei korlátozottak, hiszen egyfajta minőségi szintet mindenképp garantálnunk kell. A legnagyobb költségcsökkentéseket komoly befektetésekkel lehet elérni. Ilyen például az energiatermelés kérdése is.

Arról már hallottunk, hogy egyre többen építenek napelem rendszereket családi házra, de ugyan ez a megoldás nagyon beválhat a vendéglátó iparban is. Itt nem csak a környezetvédelemről van szó, bár kétségkívül az is nagyon fontos, hogy egy ilyen rendszer kialakításával óriási mértékben segíthetünk a Földön, hiszen rendkívül nagymértékben csökkenthetnénk vele a káros anyag kibocsájtást.  A gazdasági okok is figyelemreméltóak. Egy komoly napelem park ugyanis képes arra, hogy kitermelje az ingatlan, vagy ingatlanok teljese energiafelhasználást. Így lényegében hosszú távon egy fillért sem kell fizetnünk ahhoz, hogy a különböző elektromos berendezéseket működtetni tudjuk. Persze ezzel egy időben érdemes akkor már mindent ilyen módon megoldani, hiszen abban az esetben, ha a fűtés is áramot hasznosít fel, és a konyhában sem gázzal működik a sütő, akkor még több pénzt meg tudunk spórolni. Más kérdés persze, hogy az ingatlanok számától és méretétől függően ez komoly befektetés, amibe nem kevés pénzt kell invesztálni. Viszont, ha minden jól megy, akkor ez a pénz elég hamar visszajön. Manapság ugyanis már fejlett annyira a technika, hogy ne kelljen egy emberéletnek eltelnie addig, amíg visszatermeli a saját árát a rendszer. Ennek egyik oka, hogy a korábban divatos napkollektorokkal ellentétben, ez a technológia nem a napsugarak melegét hasznosítja, hanem az elektromágneses tulajdonságait ahhoz, hogy áramot termeljen.

A megfelelő tőke mellett nem árt, ha megfelelünk néhány előfeltételnek is. Ilyen például a tetőszerkezet erőssége. Ezek a panelek elég komoly súllyal rendelkeznek ahhoz, hogy ez fontos pont legyen. Senki nem szeretné, ha egy ilyen miatt beszakadna a tető, pláne akkor nem, ha még vannak is az épületben. A katasztrófákat elkerülendő, akinek nem elég vastag a plafonja, annak lehet, hogy érdemesebb inkább a földön elhelyeznie a paneleket. Ez nem ront semmit a teljesítményen feltéve, hogy ugyan úgy Déli tájolással tudjuk elhelyezni őket.

Ami még fontos lehet, hogy ne próbáljunk plusz hasznot termelni a napelemek segítségével. Elég nagy költség lesz akkora méretben telepíteni az eszközöket, hogy nullázni tudjuk a villanyszámlánkat. Aki még több áramot akar termelni, hogy eladja, annak számolnia kell a felmerülő engedélyek és rengeteg papírmunka adta problémákkal, illetve azzal is, hogy a szolgáltató csak csökkentett áron veszi meg az általunk termelt áram, vagyis egyáltalán nem olyan jó befektetés ez, mint elsőre hallatszik. Jobban megéri csak arra menni, hogy a számlát ne kelljen fizetni. Erre viszont nagyon is megéri, hiszen ez az újítás meg többszörözheti a bevételeinket, ráadásul évtizedeken keresztül megteszi ezt nekünk, míg csak egy nagyobb összegbe kerül ez a számunkra. Érdemes hát belevágni.