Nem elég, hogy egy vendégházzal is általában sok dolog van és sok baj, még ezen kívül is felmerülhetnek problémák. A vendégeket is nehéz néha kezelni, de velük már van tapasztalatom, más dolgokat viszont sokkal nehezebb rendbe rakni. Például ha egy foglalás elkeveredik, ezt gyorsan meg tudjuk oldani, viszont ha a számítógéppel lesz valami baj, azt én nem tudom megszerelni. A vendégház körül szeretek sok mindent én megszerelni, de a gépekhez nem annyira értek, ezért inkább szakértőkhöz fordulok. A múlt héten is ez történt, de szerencsére hamar elhárítottuk a bajt. De az, aki megcsinálta nekem, figyelmeztetett rá, hogy a gép rendszeres karbantartásával ezeket a gondokat meg is lehet előzni. Ezzel kapcsolatban is adott egy sor tippet.

De a Windows-alapú számítógépem jó állapotban van, de a rendszeres karbantartást el szoktam felejteni. Mint az otthonokat vagy autókat, a számítógépeket évente egyszer vagy kétszer kell ellenőrizni, megtisztítani és beállítani. Tehát a szerelő azt javasolta, hogy évente egyszer az ember üljön le a számítógépe elé, és menjen végig az alábbi lépéseken. A rendszer gyorsabb lesz, kevésbé hajlamos az összeomlásra, és jobban viselkedik.

A nem használt programok eltávolítása lényeges. Azok a programok, amelyeket már nem használnak, olyanok, mint azok a vendégek, akik túl sokáig maradtak egy parti után: sokkal jobb, ha előbb megszabadulsz tőlük. Nem csak a fel nem használt szoftverek eltávolítása szabadít fel helyet, de a Windowst is gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi.

Természetesen minden egyes alkalmazást egyedileg kell értékelnie, de ne hagyjad, hogy a jelentéktelen programok felborítsák a gépet. Ez a fotószerkesztő szoftver, amelyet soha nem használsz, a drága fényképezőgéppel együtt jött? Ez értéktelen, hacsak nem használod.

Ugyanez mondható el az okostelefonokról és a tabletekről is.

Az okostelefonok megjelenése óta a digitális fényképek felhalmozódása hamarosan az első számú dologgá vált, ami felgyorsította a számítógépek halálát és túlterheltségét. Minden selfie és minden naplemente legalább 3,5 megabájtnyi helyet foglal el a rendszeren, függetlenül attól, hogy a képeket a számítógépen vagy a felhőben tárolja. És bár sok olyan online szolgáltatás van, amely több tárhelyet biztosít, mint amennyit az ember valaha is felhasználhatna, a kihívás abban rejlik, hogy végül egyszerűen meg is találjuk a nagyszerű pillanatképet, amint végül szükségünk lesz rá. Győződj meg róla, hogy használod a címkézési funkciókat, például az arcfelismerést és a GPS helyadatokat. Ez nagyon egyszerűen kereshetővé teszi őket.

De ez még csak pár tipp, hogyan tudod te is egy kicsit karbantartani a géped, de ezen kívül persze még sokkal több lehetőség is van. De ha inkább egy profira bíznád ezeket a dolgokat, mert nem igazán értesz hozzá, ahogy én sem értek valójában, akkor fel is keresheted akár a pcmentor nevű céget is, ahová én szoktam vinni a gépemet, a múltkor, amikor baj volt vele, akkor is ők hozták rendbe.

El kell fogadni, hogy én sem érthetek mindenhez, a vendégházat tudom igazgatni, de a gépemet nem tudom én egyedül rendben tartani, ezért inkább az észszerűbb megoldást választom, és a pcmentor céggel végeztetem el az éves karbantartást. Így pénzt is spórolhatok, mert nem kell többet fizetnem majd a nagyobb javításért.