A nyaralás minden évben érdekes meglepetéseket tartogat számunkra, így történt ez idén is.

Mindig nagy csapattal megyünk nyaralni, mert így sokkal nagyobb buli az egész és sokkal jobban érezzük magunkat. Szerencsére sok családi barátunk van és már hagyománnyá vált egy közös nagy nyaralás, amit minden évben ugyan akkorra szervezünk, így könnyű a szabadságokat is mindenkinek belőni.

Idén is így történt, a nyaralás helyszíne pedig Hajdúszoboszló lett, hiszen ez a hely lehetőséget biztosít a pihenésre és a szórakozásra is. Ráadásul az élményfürdő is nagyon szuper és nagyon gyerek centrikus, így minden korosztálynak biztosítja a megfelelő szórakozás lehetőségét.

Most is, mint mindig, 10 napra mentünk, de már az első napon megkezdődött a kalandok sora.

Ugyan is, mi azt hittük, hogy kibéreltünk egy egész házat, de kiderült, hogy másokat is elszállásolt a tulaj ugyan azon a helyen. Ez persze hely szempontjából nem jelentett problémát, hiszen hatalmas az volt a ház, inkább az alkalmazkodás kérdése volt az, ami felvetődött bennünk, és ami kis zavart okozott az erőben.

bukosisak akcióA megérkezés pillanatában kifejezetten megijedtünk, mert nem kevesebb, mint 10 motor állt a ház előtt. Tudom, nem szép dolog a sztereotípia, de elsőre mind azt gondoltuk, hogy nagy összeférhetetlenség lesz a két társaság között, hiszen hogy jön össze egy családi nyaralás egy vad motoros bandával?

Mikor beljebb merészkedtünk, nagyon nagy csodálkozásunkra a másik társaság sem volt különb, mint mi voltunk, ők is családi és baráti nyaralásra érkeztek, gyerekek is voltak velük.

Kinézetre tán egy kicsit mások voltak, mint mi, de viselkedésre, komolyan mondom, hogy kedvesebbek, nyitottabbak és összeszedettebbek, mint mi valaha.

Kedvesen és udvariasan köszöntöttek bennünket, majd hamar megbeszéltük, hogy melyik társaság, melyik felét fogja használni a háznak. Persze ez hamar borult, mert már az esti mulatozást is együtt kezdtük meg. Mind a két társaság megkínálta a másikat a saját hozományú pálinkájával, és már meg is volt a barátság közöttünk.

Másnap a fürdőbe is együtt mentünk, és míg a gyerekek együtt játszottak a gyerekmedencében, az anyukák is jól elcseverésztek, mi pedig együtt sörözgettünk a fürdő bárjában.

Sok érdekességet megtudtunk róluk, többek között, hogy gyerekkoruk óta ismerik egymást, szinte mindannyian és hogy nagyon összetartó csapat, főleg az érdeklődési körük, ami összekovácsolja őket.

A motorozástól mindenki nagyon megijed, de igazából ez egy szabadság alapú életérzés, és nem kellene tőle félni. Nem a filmekben szereplő motoros rosszfiúkból kell kiindulni, az majdnem 100 %-ban mese, és a majdnem része is inkább Amerikában jellemző, ha jellemző, mint itt nálunk.

Szinte ittuk a szavaikat, és estére, mi fiúk, mindannyian meg voltunk győzve, hogy a motorozás jó dolog, és el is képzeltük, ahogy jövőre mi is motoron érkezünk a nyaralásra.

Megkérdeztem, hogy a motorokon hogy hozzák el a gyerekeket, erre elmondták, hogy az egyik srác felesége nem szeret annyira motorozni, így ha hosszabb túrára indulnak, ő marad otthon a gyerekekkel, ilyenkor meg bepakolja őket egy autóba, és ők azzal közlekednek.

Nagyon is idilli volt a kép és nagyon tetszett a csapatmunka és összetartás, ami övezte azt a társaságot.

Másnap reggel bátorkodtam megkérdezni, hogy nem mehetnék-e egy kört az egyikükkel motoron, hogy egy kicsit én is beleszagolhassak a motorozás érzésébe.

Nagyon kedvesen felajánlották, hogy természetesen visznek engem, sőt, még felszerelést is kaptam kölcsön, ugyan is a felelősségteljes motorosok, motoros felszerelés és bukósisak nélkül fel sem ülnek a motorra.

Nagyon tetszett a sisak, amit kölcsön kaptam, neon színű díszcsíkkal volt ellátva, ami nagyon menő kinézetet kölcsönzött neki és volt benne kihangosító is, amin keresztül út közben is nyugodtan tudtunk egymással kommunikálni.

Mint megtudtam, a Shoxban lehet ilyen szuper, vagány sisakokat vásárolni, de mindig van valami féle bukósisak akció is náluk, így juthat az ember relatíve olcsón, jó minőségű és biztonságos sisakhoz. Jó az ilyen apró, gyakorlati trükköket előre tudni.

Természetesen nagyon élveztem a motorozást, nagyon elragadott az érzés és az adrenalin, amivel együtt jár.

Mikor visszaértünk, már tudtam, hogy motort fogok vásárolni, de ahogy a többiek érdeklődését elnéztem, még azt sem tartom kizártnak, hogy jövőre mi is, ilyen nagy csoportos motoros bandaként érkezünk a nyaralásra.

Csak az asszonnyal kell megbirkóznom, mert látszólag ő nem örül annyira az ötletnek, nyilván félt engem. Viszont biztos vagyok benne, hogy mikor először felül mögém, őt is annyira el fogja kapni a hév, hogy le sem akar majd szállni a motorról. Ha pedig valami csoda folytán nem így alakulna, ő lesz az az anyuka, aki kocsival hordja utánunk mindenhova a gyerekeket.