Ha a szerencse rámosolygott az ember lányára és volt olyan mázlista, hogy megtalálta álmai férfiját és ő volt oly bátor, hogy már feltette neki a nagy kérdést, akkor jön a legjobban várt feladat az életben, amit szinte minden nő kislány korától kezdve vár, az esküvő szervezése. Ilyenkor általában a nők elveszítik a kontrollt és igazi menyasszörnyekké vedlenek át, minden csak az esküvő körül forog, bár én ezt megtudom érteni, mert már átestem a dolgon.

A menyasszonyi ruha a legfontosabb természetesen, ehhez semmilyen kétség nem fér, de emellett persze a helyszín kiválasztása is sarkallatos pontja a szervezésnek. Az anyagi lehetőségeink erősen meghatározzák, hogy mi jöhet szóba, persze ez attól is függ, hogy a párnak magának kell állni a költségeket, vagy esetleg a szülők is segítenek a dologban. Az tény, hogy a várostól kifelé haladva az árak kicsit mérséklődnek, ha például valaki a fővárosban tervezi szervezni a mulatságot, nos, annak ki kell nyitnia a pénztárcáját. Budapest vonzáskörnyezetében is rengeteg lehetőség közül lehet választani, ehhez alig kell 20-30-40 kilómétert megtenni. Persze ez abban okozhat gondot, hogy az italozás nem mindenki számára lesz szabad, mert valakinek haza is kell vezetni. Erre kitűnő megoldás, ha olyan helyen szervezzük az esküvőt, ahol a vendégek meg is tudnak szállni, van elegendő hely az ő elszállásolásukra, így mindenki addig mulathat, ameddig akar és fogyaszthat kedvére alkoholt is. Sokféle lehetőségből választhatunk, van, ahol rendes szállodai szobákkal várják a vendégeket, van, ahol erdei táboros feelinggel kis faházakban történik az elszállásolás, de hallottam én már olyanról is, ahol sátorban aludt a násznép, bár utóbbi azért nem lehetett túl kényelmes. De ez tényleg azon múlik, hogy ki mit tehet meg magának, illetve mennyit hajlandó rá áldozni, mennyire fontos neki a vendégek kényelme.

Mi az esküvőnket Budapesttől nem messze tartottuk, és direkt olyan helyszínt választottunk, ahol egy kis tó is van, mellette pedig a kápolna, ahol a szertartásokat szokták tartani, ez mindig is nagy vágyam volt. Persze az sem volt utolsó szempont, hogy a násznépet el tudjuk szállásolni, így két legyet ütöttünk egy csapásra, mert vendégházként is üzemeltek. Szerencsére a szálláshoz elég kedvezően jutottunk hozzá, így kicsit sikerült mérsékelni a költségeket, ami a menyasszonyi ruha ára miatt kicsit megugrott, na de az annyira szerelem volt első látásra, hogy bármi áron ragaszkodtam volna hozzá. Így valamelyest megnyugodtam, hogy sikerült kompenzálni kicsit a kiadásokat. Sokat vaciláltam, hogy milyen zene legyen, hívjunk zenekart, vagy maradjunk a DJ-nél, de végülis arra jutottunk, hogy az utóbbi lesz a jobb választás, mert ő nem csak egy stílusban tud bizonyos számokat eljátszani a repertoárjából, hanem szinte bármit le tud pörgetni, amit a násznép kér.

Voltam már életemben jó pár puccos esküvőn is, és persze mondanom se kell, hogy egyáltalán nem azokon éreztem a legjobban magam, hiába szervezték a legmenőbb wellness szállodába, maga a hangulat nem volt olyan felszabadult és nem tudtam magam olyan szinten elengedni, ahogy szoktam, mindenki kicsit feszengett, de mondjuk ez köszönhető volt a hasonlóan sznob társaságnak is.

Szerintem majdnemhogy mindegy, hol tartják azt az esküvőt, nem az a lényeg, mi mennyibe kerül, kevesebb pénzből is ki lehet hozni nagyon jó dolgokat, csak kreativitásra van szükség és jó társaságra.