Nyaralni csak úgy érdemes elmenni, ha előtte mindent elintézett az ember, és így elengedheti magát, és tényleg a pihenésre és a szórakozásra összpontosíthat.

Nemrég kerültem egy új céghez, ahol amolyan mindenes lettem. Ez egy kisebb, de mégis jól menő vállalkozás. Kezdett már sok lenni a multik világa, és egy nyugisabb légkörbe vágytam. Szeretem, hogy itt olyan igazi családias hangulat uralkodik, mindenki ismer mindenkit, és munka után gyakran beülünk valahova és közösen vezetjük le az egész nap felgyülemlett feszültséget.

A múltkor arról beszélgettünk, hogy ki hova megy nyaralni. Meséltem, hogy én már március elején foglaltam magamnak és a családnak szállást Hajdúszoboszlón. Már évek óta mindig ebben a városban kezdjük a nyaralási szezont. Valahogy ez a város megadja a nyaralás kezdetének a hangulatát. Lehet, hogy ez csak nálunk van így, mivel már hagyománnyá vált, de e nélkül a kezdeti kikapcsolódás nélkül nem is tudnánk elindulni máshová.

Úgy van, hogy már a jövő hétvégét ott fogjuk tölteni. A főnököm azonban most megbízott azzal, hogy keressek egy flottakezelőt, ahonnan majd megfelelő cégautókat szerezhetünk be. Mivel elég sürgető a dolog, ezért mindenképp, még a nyaralás előtt el kéne ezt intéznem.

Az volt most is a szerencsém, hogy nagyon segítőkész kollégákkal dolgozom együtt. Az egyikük mesélte, hogy az előző cég, ahol dolgozott szintén kapcsolatban állt egy flottakezelő céggel, és teljesen megvoltak elégedve annak a szolgáltatásaival. Meg is adta az elérhetőségüket. A főoldalon most egy olyan videó található amelyben, első sorban egy ingyenes öt részes levélsorozattal kecsegtetnek. Ez öt költségcsökkentő lépést tartalmaz, amelyet jó, ha tud minden vállalkozó, aki cégautóval rendelkezik, vagy szeretne ezzel rendelkezni. Ezek a lépések különböző témákat dolgoznak fel úgy, mint például a lehetséges választási csapdákét, a finanszírozásét, vagy az üzemanyagokét. Erre már jelentkeztem is, és tényleg hasznos információkat tudhattam meg az adott témakörökben. Ugyanilyen elégedett hozzászólásokat olvashatunk az oldal bal oldalán is. Mindemellett azok közül a szolgáltatások közül is, amelyeket nyújtani tudnak, sikerült kiválasztanom a munkahelyem számára a legmegfelelőbbet. Ez nem más, mint Comfort csomag, ami tartalmazza a tartós bérletet, a biztosításokat, az adókat, a flottakezelést, valamint garantálja a szerviz és gumiszolgáltatásokat. Így igényeltem a visszahívás lehetőségét, ahol megkellett adnom a nevemet és az elérhetőségemet, majd röviden leírtam, hogy milyen ügyben szeretném velük felvenni a kapcsolatot. Miután telefonon letisztáztuk a felmerülő kérdéseimet, úgy gondoltam, hogy ideje lenne megállapodnunk a közös munkában. Ez azonban már nem rám, hanem a főnökömre tartozik, az én feladatom csak az volt, hogy megkeressem a megfelelő céget ezen a területen, és arról gyűjtsem be a szükséges információkat, amelyek a megbízhatóságáról és a minőségéről tesznek bizonyosságot. Hogyha bárki bármilyen más részletre kíváncsi, akkor az megkeresheti a kimondottan azzal az üggyel foglalkozó szakembert, ugyanis a Kapcsolat menüpontban megtalálható azon munkatársak listája, akik különböző problémákban tudnak segítséget nyújtani.

A főnököm nagyon elégedett volt a választott céggel. Azt mondta, hogy szerinte minden rendben lesz, a tartós bérlet is nagy előny, főleg, hogy most nem lenne pénzünk saját autókat vásárolni, és remek, hogy így különböző előnyökhöz is jutunk, például az ÁFA területén.

Mivel sikerült elintéznem ezt a rám bízott, igazán fontos feladatot, így most majd nyugodt szívvel mehetek el nyaralni. Azt hiszem, hogy meg is jutalmazom ezért magam majd egy jó masszázzsal. Az a rossz ebben az ülőmunkában, hogy teljesen elferdül a hátam, de a gerincnek még az úszás is nagyon jót tesz, úgyhogy igazi felüdülés lesz a következő hétvége.

Mindenkinek azt kívánom, hogy legalább egy helyre menjen el az idén nyaralni, de előtte mindenképp fejezze be a rá bízott feladatokat!