A párommal minden nyáron elmegyünk egy hétre pihenni belföldön, ez idén sem volt máshogy. Ebben az évben Hajdúszoboszlóra esett a választásunk, mert korábban nagyon sok jót hallottunk a barátainktól a városról és az üdülési lehetőségekről. Három hónappal az utazás előtt le is foglaltunk egy szobát egy négycsillagos szállodába. Ahogy közeledett az nyaralás időpontja, egyre izgatottabbak voltunk, mert tudtuk, hogy az előttünk álló egy hét semmi másról nem fog szólni csak a jakuzzizásról, a koktélozásról és a napozásról.

A várva várt nyaralás pontosan úgy telt, ahogy mi azt elképzeltük. Egészen az utolsó előtti napig.

Miután a vacsora végeztével elmentünk egy kellemes sétára a párom elkezdte mondogatni, hogy úgy érzi, mintha fájna valamelyik foga. Akkor még nem volt súlyos a dolog, azt hittük, hogy vacsorázás közben rágott esetleg túl gyorsan és azért érez kellemetlenséget. Azonban másnap reggel ébredéskor már pokoli fájdalmai voltak, alig tudott beszélni. A hotelben ugyan volt fogorvosi ellátás, de ott nem sokat tudtak segíteni. A fogorvos megállapította, hogy bizony bölcsességfog gyulladásról van szó és az okozza az elviselhetetlen fájdalmat. Adott a páromnak egy kis fájdalomcsillapítót, de azt mondta jobb, hogyha inkább a saját fogorvosunkhoz fordulunk.

A probléma csak az volt, hogy egyikőnk sem szokott fogászatra járni. Alternatíva híján felhívtam anyukámat, mert ő mindig mindenben tud segíteni. Ajánlott egy budapesti magánrendelőt, majd miután befejeztük a beszélgetést én a telefonomon rá is kerestem az anyukám által tanácsolt fogászat weboldalára. A párom szimpatikusnak találta ezért a megadott telefonszámot felhívva időpontot egyeztetett. Nagyon segítőkészek voltak, és mivel a kedvesemnek tényleg nagy fájdalmai voltak, ezért igyekeztek a lehető legkorábbi időpontot ajánlani neki. Szerencsére azonnal lett megoldás, úgyhogy kezdtünk mindketten megnyugodni.

Mivel egy éjszaka még le volt foglalva a szállodában, ezért egészen a másnapi hazautazásig ki kellett bírnia fájdalomcsillapítóval. Ám mire ott volt, hogy végre eljusson a saját maga által választott fogorvoshoz, teljesen bedagadt a jobb arca. Beszélni alig-alig tudott.

Aznap este otthon elmesélte, hogy mi is volt a rendelőben. A specialista megállapította, hogy valóban gyulladásról van szó. Egyébként a foga egyáltalán nem volt jó helyzetben, azaz nem fért el a fogívben, tehát mindenképpen a foghúzás volt a legjobb megoldás. Viszont látva, hogy milyen durván fel van dagadva az arca azt mondta a fogorvos, hogy akkor és ott nem láthatja el, ugyanis az érzéstelenítő nem fog hatni a gyulladás miatt. Gyógyszeres kezelésben részesítette, de antibiotikumot írt fel neki, nem pedig fájdalomcsillapítót, mert a párom mondta, hogy az korábban nem használt valami jól.

Az antibiotikum szerencsére levitte a gyulladást, így visszatért a fogorvoshoz, aki profi módon eltávolította a hibás fogát. Örült ő is meg én, hogy ilyen rövid idő alatt túlesett ezen a procedúrán és végre megszűnt a fájdalma. A doki pedig annyira szimpatikus volt neki, hogy őt hallgatva elhatároztam, hogy én is kérek tőle egy időpontot egy egyszerű kontrollra, mert egy szakszerű vizsgálat sosem árt. Ki tudja, hátha nálam is kiderül még időben, hogy van valami gond az egyik fogammal.