Tavaly, valamikor tavasszal, a csúcsszezon előtt, tökre ment a nyomtatónk. Tudtuk, hogy itt az ideje a váltásra, hiszen ezzel rengeteg gondunk volt. Először is a színes festék mindig beleszáradt, mert ritkán használtuk. Aztán az is gond volt vele, hogy nehezen tudtunk tintát szerezni bele, mert az illető, aki ezzel foglalkozott a szomszéd településen, már eléggé megöregedett és nem hozta rendesen az árut. Először csak arra kerestünk rá, hogy hogyan válasszuk mi a megfelelő nyomtatót magunknak, de közben egy új “beszerzőt” is találtunk magunknak. Mint kiderült az, hogy mindig beleszáradt a színes festék a nyomtatóba, nem is a nyomtatónak volt a hibája. Na de mindent a maga idejében.

Szóval, keresgélés közben rátaláltunk a nyomtatóalkatrész.hu weboldalra, aminek a blogján megtudtuk, hogy milyen nyomtatóra van nekünk szükségesünk! Amit eddig használtunk, az egy tintapatronos nyomtató volt, amibe nem rendszeres használat esetén beleszáradhat a tinta. A végső ok nem ez volt, ami miatt újra volt szükségünk, de azért ez is elég sok stresszt okozott, mint már említettem. Valamint ezt a típusú nyomtatót akkor a legjobb használni, színes nyomtatásra, ha például fotókat akarsz nyomtatni, jó minőségben. Nekünk általában szokott lenni néhány prospektusunk a házról és a szabályairól, amibe rakunk színes képeket is, de semmiképp sem nagy méretben vannak ezek a képek és nem az a célunk, hogy fotóminőségű legyen. Mint kiderült, a lézeres nyomtatók színes változatai pontosan szórólap nyomtatásra a legalkalmasabbak, hiszen nem képminőségben nyomtatnak, inkább kiadványokat idéznek fel. Emellett pedig azért is jobb nekünk ez a típusú nyomtató, mivel ebben nem tinta van, hogy festékpor található a tonerben, ami nem tud beleszáradni. Szóval nem okoz gondot, ha hónapokig csak feketével nyomtatunk és egyszer csak, amikor elfogynak a prospektusaink, akkor szükségünk van a színes nyomtatása is.

Toner | Ingyenes Kiszállítás Na igen, ez az, amit az öreg nem tudott: ingyenesen szállítani. Hiszen ő tulajdonképpen abból élt meg. Egy ilyen cég azonban megteheti, hogy ilyesmivel kedveskedik a vásárlóinak, kifizeti helyettük a szállítási költséget, hiszen ő ezen kívül is tud termelni nyereséget. Szóval innen vásárolva csak a termék árát kell kifizetnünk, akkor is, ha csak egyet veszünk. De, van egy másik, szintén hasznos lehetőség, egy úgynevezett állandó akció, ami miatt szinte soha nem veszünk külön csak egy dolgot. Ha épp csak a fekete fogyott ki, de a színes tonerek még mind tele vannak, akkor is megéri venni belőlük, mivel két termék olcsóbb, három termék még olcsóbb, mint egy. És ez bármilyen termékek kombinált vásárlása esetén érvényes, nem kell hozzá ugyanazt venni többször. Nem is lenne benne logika, ebben az esetben, hiszen egy nyomtatóba csak egyszerre csak egy fekete patront lehet tenni. De lehet, hogy lehet mellé tenni színeset, vagy épp fotópapír vagy faxfilm az, amire szüksége van az embernek.

Idén már gyerekjáték volt a csúcsszezon, mindent tudtuk azonnal tökélete állapotban nyomtatni, és ha valami kifogyóban volt, akkor azonnal rendeltünk újat belőle.