Minden gyereknek van kedvenc meséje, amit akár mennyiszer képes végignézni, néha napjában többször is. Nővéremmel nekünk is volt egy gyerekkorunkban, bár ez inkább a hagyományok tették kedvencé. Ez a mese a Karácsonyfa van nevet viseli magán és egy rendkívül kedves mese pár erdőlakóról, akik bekerülnek a nagyvárosba és mindenféle kalandot élnek át. Mindenegyes karácsonykor megnéztük, miközben a fát díszítettük közösen.

Ilyesmi hagyományt szerettem volna tovább éltetni a saját kis családomnál is és szerencsére, szüleimnél még meg volt a videokazetta, ezzel a kis remek mesével. Mikor már a legnagyobb gyerek nálunk elérte a 4 éves kort, elkezdtem vetíteni neki a mesét és sikerült meg szerettetnem vele. Azóta hagyomány lett ismét a karácsonyi mesenézés.

Ám a legutóbbi karácsonyt nem otthon, hanem egy hangulatos kis szállóban töltöttük, mert ki akartuk próbálni milyen úgy az ünnep, hogy nem stresszeli magát az ember, hanem mindent készen megkap. Ennek tudatában készültünk erre a kis telelésre, ünneplésre, de tudni kell, hogy minden kimozdulásunk valami nagy feszültség előzi meg. 1 nappal indulás előtt, a középső gyerek kérdezte, hogy ugye visszük a karácsonyi mesét, mert a nélkül nem ünnep az ünnep. Abban a pillanatban fogalmazódott meg bennem, hogy a mai világban már nem hiszem, hogy a szállodák szobáiban van vhs lejátszó, így nem lenne értelme elvinni a kazettát, mert nem tudjuk megnézni. Azonnal kutakodni, kérdezősködni kezdtem, hogy ráleljek egy jó, vhs digitalizálásban jártas szolgáltatásra.

Fáradozásaim nem maradtak eredmény nélkül. A böngészőm és ismerőseim által legjobban preferált kis családi vállalkozást választottam, akik valóban szívükön viselik a munkájuk. Jó áron minőségi munkát ígértek, gyors munkafolyamattal, ezért meglett hova viszem el digitális formátumba áthelyezni, a tradicionális ünnepi mesét. Az oldalukon olvastam, hogy igényelhetem a futárszolgálatukat, de inkább egy ismerőst kértem meg, hogy vigye és hozza a szalagot.

Aznap megoldódott a probléma. Amikor visszakerült a kazetta, plusz információval is gazdagodtam, miszerint nem csak vhs kazettadigitalizálással foglalkoznak, hanem hangfelvételek és vékony filmekével is. Kevés az országban az ehhez hasonló kiváló szolgáltatás, szóval örültem, hogy ráleltem erre, mert nem is gondoltam, de rengeteg filmszalagom van, amit jó lenne megőrizni úgy az utókornak, hogy ők is jó minőségben tudják megnézni!

Folytatván a történetet, nagyon nyugodtra sikerült a karácsonyunk így és a gyerekek is újra át tudták élni a kis erdőlakók ünnepi kalandjaikat. Igazából megmentette ez a kedves kis családi vállalkozás a telelésünket, mert amíg a gyerekek új át tudták élni a kis erdőlakók kalandjait, addig mi szülők is tudtunk, minőségi időt együttölteni. Nem sokat, de számunkra eleget!

Érdemes mindig jól felkészülni az útra, ha gyerekekkel megy az ember, különben a pihenés is munkának fogja érezni. Nekünk ebben most a vhs digitalizálás segített, ajánlom másnak is!