A férjemmel nemrég egy új vállalkozásba kezdtünk: megnyitottuk az első saját vendégházunkat. Korábban mind a ketten a vendéglátóiparban és a turizmusban dolgoztunk, így egyikünknek sem volt a terep idegen. Amikor megelégeltük a rosszabbnál rosszabb főnököket, akkor döntöttünk úgy, hogy a saját magunk lábára állunk. Szerettünk volna függetlenedni és a saját magunk munkáltatójává válni, mert egyikünknek se lettek túl jó tapasztalatai az évek során.

Az első lépés az volt, hogy megtaláljuk a megfelelő házat, ami alkalmas lesz arra, hogy kialakítsuk a saját kis panziónkat benne. Bács – Kiskun megyében, a Szelidi – tó partján rá is leltünk a tökéletes kis házikóra, rögtön tudtuk, hogy ez ránk várt eddig. Sikerült egészen jó áron megvásárolni, így nagyon elégedettek voltunk.

A következő lépés a felújítás volt. Szép állapotban volt a nyaraló, de láttuk rajta, hogy ha nagyobb forgalmat szeretnénk elérni, akkor bizony szükség lesz némi renovációra. De nem riadtunk meg a munkától. Hogy költséghatékony legyen, mindent a férjemmel ketten csináltunk meg, csak nagyon kevés esetben vettük igénybe szakember segítségét. Ennek ellenére, amikor készen lett, nem lehetett volna megmondani, hogy mi amatőrök újítottuk fel. A hab volt a tortán, amikor megtudtuk, hogy itt minden évben megrendezésre kerül a Pirates Motoros Találkozó, amikor is általában minden kiadó panziót elkapkodnak a szórakozni vágyók. Így a nyári időszakban üresjáratra nem igen lehet számítani.

Tudtuk, hogy ahhoz, hogy lépést tartsunk a mai modern világgal, készítenünk kell a vendégházunknak egy internetes oldalt. Ha már belevágtunk, akkor egy picit komolyabbat szerettünk volna, nem egy olyan “kontár” weboldalt, amit én vagy a férjem tudtunk volna elkészíteni. Ezért döntöttünk a https://rackforest.com/szolgaltatasok/tarhely/ vállalkozás nyújtotta lehetőségek mellett, mert a mi esetünkre is kínáltak megoldást. Számos csomag közül lehet választani, ki – ki a saját igényeinek megfelelően.

Mi a legegyszerűbb szolgáltatást vettük igénybe, hiszen többre nem is volt szükségünk. Ez az SSD One nevezetű, amely 1 GB tárhelyet tartalmaz. A vállalat ezt egyszerű üzleti vagy személyes honlapoknak ajánlja, illetve blogok számára, de van levelezési lehetőség. Nekünk erre azért volt szükségünk, mert nem szerettük volna összekeverni a magánlevelezéseinket a vendégházzal kapcsolatos üzenetekkel. Én azt is szerettem volna, ha nem csak egy egyszerű e-mail cím lenne kiírva egy nem túl bonyolult oldalra, hanem ha egy igényes honlapja lenne a panziónknak, ahol aztán a leendő vendégeink üzenni is tudnak nekünk. Ezen felül szerettem volna egy felületen megoldani a foglalásokat és az ajánlatkéréseket is, de szerencsére minden kérésünket teljesítették.

Nagyon meg voltunk elégedve a választott szolgáltatással, valóban minden igényünket kielégítette. A vendégház a beindulása óta szinte folyamatosan foglalt, a férjemmel pedig végre szabadúszókká tudtunk válni, ahogyan azt korábban szerettük volna elérni.