Beköszöntött az ősz, a “nagy” fiunk megkezdte az első osztályt, a kislányunk pedig középső csoportba ment az oviban. Már tudják a hírt, hogy egy új kistesójuk cseperedik a hasamban. Nagyon izgatottan várják az érkezését, igyekszünk annyi kérdésükre érthetően válaszolni ezzel kapcsolatban, amennyire csak tudunk. A férjem egész nyáron keményen dolgozott, én pedig ősztől szabadságon vagyok a kisbaba miatt, úgyhogy az idei közös, családi nyaralásunkat szeptemberre terveztük. A nyár folyamán is voltunk lent többször Balatonon és itt-ott, de mindig csak egy, maximum két napra. A gyerekek táborokban voltak, sokat játszottak, kirándultak, játszva tanultak, úgyhogy nem szenvedtek semmilyen hiányt az elmaradt hosszabb nyaralás miatt.

A kiruccanásunkat egy hosszú hétvégére terveztük, csütörtöktől vasárnapig. Végül Szilvásváradra megyünk, ahol sokféle kikapcsolódási lehetőség van: lovaglás, kalandpark, kirándulás és a többi. Már le volt foglalva az előző szállásunk egy nagyon szép kis apartmanban, amikor nem sokkal a foglalás után telefonon kaptuk a hírt, hogy tűz ütött ki a panzióban és több szoba is teljesen leégett. Szerencsére nem sérült meg senki, a tűz okát egyelőre nem tudták, de le kellett mondaniuk a foglalásunkat. Természetesen visszafizették az árát. Mondta a hölgy, hogy nagy szerencséjük, hogy kötöttek biztosítást, különben most nem tudnák miből újraépíteni a szobákat. Ennek kapcsán mi is igen elgondolkodtunk a férjemmel, hogy átnézzük a lakásbiztosítási szerződésünket. Már régen foglalkoztunk ezzel és lassan meg kéne újítani.

Aktuális nekünk ez a téma a születendő – egyébként kislány – gyermekünk miatt, tudniillik ha új jövevény érkezik a családba, módosítani kell a szerződést. El is kezdtünk egyik este nézelődni a neten, hogy tájékozódjunk a lakásbiztosító cégekről. Annyi volt a lehetőség, hogy nem tudtuk eldönteni, melyikhez forduljunk, így végül a “legjobb lakásbiztosítás 2019” szavakra kerestünk rá. Így találtuk meg a pannonsafe.hu oldalt, ugyanis nagyon jók voltak velük kapcsolatban a visszajelzések és a vélemények. Ők egyébként egy igen sokrétű szolgáltatásokkal foglalkozó cég, nemcsak lakásbiztosítást lehet náluk kötni, hanem kötelező, casco és nyugdíjbiztosítást is, valamint további pénzügyekben tudnak a segítségünkre lenni. Közel 100.000 ügyfélnek segítenek megtalálni az egyéni igényeknek megfelelő biztosítót és terméket. A fönti legördülő menüpontok közül a “Termékek” alatt lehet megtalálni a lakásbiztosításról szóló fejezetet.

Nagyon hasznos olvasmány ez mindenkinek, aki saját lakással, házzal, ingatlannal rendelkezik, ugyanis a biztosítás az egyik legfontosabb szerződés, amit meg kell kötni a tulajdonunkkal kapcsolatban. Így ha ér is minket váratlan rossz meglepetés, az anyagiakkal kapcsolatban legalább nem kell aggódnunk. Ha bizonytalanok lennénk, hogy van-e jogosultságunk lakásbiztosítást kötni, az oldalon erre is megkapjuk a választ: bárki köthet lakásbiztosítást, aki egy ingatlan tulajdonosa, résztulajdonosa, bérlője vagy finanszírozója és érdekelt annak megóvásában. Határozatlan időtartamra lehet kötni ezt a biztosítási szerződést, és biztosítási évfordulóra lehet felmondani. Ha a biztosítási érdek már nem áll fenn, akkor értelemszerűen megszűnik a szerződés is. A biztosítási összeget az újjáépítési érték alapján kell meghatározni.

Nagyon fontos, hogy majdnem háromgyerekes szülőkként megbízható cégnél kössünk lakásbiztosítást, de úgy tűnik, hogy a keresőszavaknak megfelelően tényleg ez a legjobb lakásbiztosítás 2019 évében. Sok ügyfél visszajelzését elolvastuk velük kapcsolatban és szinte még senkinek nem okoztak csalódást. Az oldalon van lehetőség kipróbálni az online kalkulátort, aminek a segítségével egy pár adat megadását követően megtudhatjuk, milyen összegre szükséges lakásbiztosítást kötnünk. Mi ezt igénybe is vettük, majd felvettük a céggel a kapcsolatot. Személyesen is elbeszélgettünk a biztosítóval, és így tudtuk megállapítani a végső összeget, biztosítási pontokat. A nyaralásunkra már úgy utaztunk el, hogy készen volt az új lakásbiztosításunk, ami ráadásul a legjobb lakásbiztosítás 2019-ben. Így teljesen nyugodt szívvel hagytuk ott a házat a pihentető hosszú hétvégére.