Egy ideje már gondolkodtunk azon, hogy beruházunk egy új TV-be. A mostani már nagyon gyenge színekkel operál, azt is lehetne mondani, hogy időnként bántja a szememet. Közben meg kicsi és nyilván nem is tud mindenféle olyan okos funkciót, amit egyébként szívesen használnánk, mint például, hogy kapcsolódjon az internethez, vagy hogy vezeték nélkül lehessen hozzá csatlakozni géppel, telefonnal vagy akár tablettel is. A dilemmát az jelentette mégis, hogy nem tudtunk kiegyezni, mi lenne valójában az a méret, ami még kényelmesen elférne anélkül, hogy ormótlanul nézne ki és közben tényleg mindent szuperül látunk rajta az ágyból is.

Aztán a múlt hétvégén wellnesselni voltunk és az történt, hogy egy pontosan ugyanakkora szobát kaptunk, mint a saját házunkban lévő. És bizony volt benn egy TV is, ami tökéletes méretű volt! Úgyhogy gyorsan megnéztük mekkora és nekiláttunk a keresésnek. Van egy pár TV webshop, illetve elektronikai webáruház, amiket végigböngésztünk. Aztán végül a BestMarkt oldalán kötöttünk ki, mert egy csomó akciós termékük volt azok között, amik nekünk méret alapján szóba jöhettek.

Kiválasztottunk egy szimpatikus LG TV-t, aztán persze jó szokásunkhoz híven nem tudtuk csak a TV webshopos képek alapján megrendelni, hanem elmentünk megnézni élőben is egy boltban. Természetesen nem is tetszett annyira a színe ott helyben úgyhogy rögtön néztünk is egy másik alternatívát, szerencsére bőven volt miből válogatni. Aztán ahogy megtaláltuk a befutót összehasonlítottuk, hogy hol mennyibe kerül. Nyilván nem okozok nagy meglepetést azzal, hogy a webshop ár jóval kedvezőbb volt, mint a bolti. Úgyhogy nem hezitáltunk sokat, hazamentünk és megrendeltük az új TV-t!

Végül egy fekete keretes, Samsung Crystal UHD TV mellett tettük le a voksunkat, aminek egyszerűen lenyűgöző képe volt. Mintha tényleg a való világot nézném és nem pedig egy kijelzőt. 55″-os, 139 cm-es képátmérővel, Ultra HD (4K) kijelzővel és persze minden olyan okos funkciójával együtt, amit mi szerettünk volna (Wi-Fi, YouTube, Netflix, HBOGo, Spotify, stb.) több, mint 50 000 forint kedvezménnyel jutottunk hozzá, a bolti árhoz képest meg inkább nem is mondom, mennyivel volt olcsóbb… 24 hónap gyártói garanciát kaptunk hozzá, amit után minimális összegért meg lehetett volna hosszabbítani, de sajnos ezek az eszközök már úgy vannak kitalálva, hogy a megfelelő időpontban mondják be az unalmast, így nem igazán érdemes velük 2-3 évnél többre tervezni egyébként sem.

A szállításon kicsit agyaltunk, mert bár nagyon közel van hozzánk az üzlet a személyes átvételhez, egyszerűen nem jutunk el oda normális emberi időben, úgyhogy végül a GLS Csomagponti átvétel mellett döntöttünk, ami egy minimális költséget jelentett pluszban. Összességében szerintem minden fillér megérte, amit erre a kis fejlesztésre költöttünk, mert bár nem vagyunk TV függők, mégis jobban esik egy megfelelő méretű kijelzőn megnézni 1-1 jó filmet. Na meg persze most már nem csak akkor lehet igazán élvezhető egy mozi, ha jó a történet, hanem önmagában a képi világot is tudjuk értékelni és ez szuper!

Örök tanulság, hogy érdemes mindig körülnézni az üzletekben és megnézni a kiválasztott terméket a tényleges fizikai valójában, de aztán irány a webshop, legyen az BestMarkt vagy bármi más, mert borítékolható, hogy lényegesen kedvezőbb áron fogják tudni kínálni azt az eszközt, mint a boltban. Boldog lennék, ha nem kéne pár tízezer forintom kattognom, és minden esetben támogathatnám a helyi kereskedőket, de sajnos nem ezt a világot éljük, legalábbis mi, kisemberek biztosan nem. Úgyhogy legyetek résen, mindenhol lehet spórolni pár ezret, csak gondolkodni kell hozzá!

TV webshop