Hajdú-Bihar megyében, egy eldugott kis környéken, úgy is mondhatnánk, hogy a semmi közepén, nehezen, de alapos keresgélés után megtalálhatunk egy apró kis vendégházat az erdőben. Ez a hely nincs hirdetve sehol, pedig profilja a vendéglátás. Csakhogy nincs szüksége arra, hogy folyamatosan nagyobbnál nagyobb számú vendégek töltsék meg, mivel a tulajdonosok egyáltalán nem profit orientáltak, s korábbi vért izzadó munkájuk eredményeként, a hatvanon túl megengedhetik maguknak, hogy teljesen elvonultan éljenek, és maximum egy néha-néha a vendégházukhoz találó fáradt utast fogadjanak, minimális összegért cserébe.

Ferenc és Ágota egész életükben keményen dolgoztak különböző multinacionális cégeknél, magas beosztásban. Életük, gyermekük, mindenük a munka volt, talán még szerelmüket is inkább megtalálták benne, mint egymásban. Mégis együtt éltek, mert szükségük volt egymásra is. Azonban, a nyugdíjhoz közeledve, ráébredtek, hogy mennyire üres az életük, s hogy az összegyűjtött vagyon, ha majd egyszer a sírba kerülnek, nem fog érni semmit. Így hát fogták magukat, mindketten idő előtt nyugdíjba mentek, és otthagyták aktuális munkahelyüket, hogy lelki békéjüket keressék meg. Hajdú-Bihar megyében találtak egy roskadozó kis faházat az erdő közepén, amit potom összegért megvásároltak, majd nagy beruházással teljesen felújítottak, és a nyugalom szigetét hozták ott létre saját maguknak. Az egész világról összeszedték a különböző vallásokat, és mindegyikben azt keresték, miként lelhetik meg a lelki békét. Ehhez továbbá rengeteg kiegészítőt szereztek be, füstölőket, illatmécseseket, szobanövényeket, és még rengeteg mindent. A falak színének kiválasztásakor is arra törekedtek, hogy egy olyan színárnyalatot válasszanak, ami elősegíti a megnyugvást. A füstölők vásárlására fordították a legtöbb gondot, és szerencséjükre találtak egy olyan oldalt, ahol nagy tételben tudnak jó áron venni. Mindenhez kellett egy év, és egy kisebb vagyon, de tudták, hogy megéri. Nevetve gondoltak arra, amit egy bölcs író is mondott, hogy mennyire szánalmas, hogy az ember az egészségét áldozza, hogy pénzt szerezzen, majd a megszerzett pénzén megpróbálja visszaszerezni az egészségét. Ebben pedig a füstölők rengeteget segítettek, számos füstölő közül lehet válogatni ezen az oldalon, ilyen például a gyógyító buddha füstölő. Először a füstölő színe tetszett meg nekik, jobban mondva az keltette fel az érdeklődésüket, hogy a füstölők kék brokáttal vannak bevonva egy hengerbe. Csodás színe van, a kék amúgy is nagyon jó szín, hiszen úgy mondják, hogy a kék szín a béke, a nyugodtság jelképe.  És, hogy mi ebben a füstülőben az, ami miatt még jobban úgy érezték, hogy a füstölök jó választás lesz a számukra? Hát az, hogy ezek természetes gyógynövényekből készülnek, és emellett még ásványi anyagokat is tartalmaznak.

A házat leginkább maguknak újították fel, és mivel nem érezték szükségét a pénznek, nem is gondoltak arra, hogy vendéglátásba kezdenek. Azonban egy esős este egy autó érkezett a földúton, s a sofőrje, amikor meglátta a házat a szélvédőjére zúduló esőben, megállt, gyorsan kiszállt és a verandára futott, majd bekopogott a ház ajtaján, csupán azzal a céllal, hogy útbaigazítást kérjen. Az idős házaspár, látva mennyire átfázott a férfi, inkább beinvitálták házukba, s mondták neki, hogy csak akkor induljon tovább, ha eláll az eső. A férfi vonakodva fogadta el a meghívást, de végül mégis betért. A házba lépve átjárta a hangulatos ház melege, és úgy érezte, mintha egyből kitisztulna a gondolata. Levette rongyosra ázott ruháit, s kapott helyette meleg pizsamát, és egy szobát, ahol kialudhatta magát. Az eső nem hagyott alább a következő napon sem. A férfi tovább akart indulni, mert fontos megbeszélésre ment, de Ferenc és Ágota visszatartották, mondván, nem éri meg az idegeskedést, és ebben az időben, amúgy is nagyon veszélyes lenne továbbhaladnia, s javasolták, legalább a vihar végét várja meg, addig pedig ne legyen semmire se gondja, nyugtassa meg a lelkét, és pihentesse gondolatait. A férfi megfogadta a tanácsot, és visszatért a szobájába, ahová Ágota bevitt néhány füstölőt. A férfi nem szerette a füstölő illatát, ezért először kérte a nőtől, hogy vigye ki őket, de Ágota meggyőzte nyugtató hatásról, amit előidézhet. Az idős házaspár kedvessége miatt, nem ellenkezett a férfi, tovább pihent, s legnagyobb meglepetésére a füstölő illatát egyáltalán nem tartotta kellemetlennek. Sőt annyira átlényegült, hogy olyan szintre jutott a lelki békéjében, mint azelőtt soha.

Mikor a vihar már csendesedni látszott, s az eső is kezdett alábbhagyni, a férfi kezdte összeszedni a cuccát, és búcsúzni készült, előtte azonban még megkérte a házaspárt, röviden meséljék el, hogy kerültek ide. A történet a multinacionális világ rohanásáról és nyűgéről mélyen megérintette, és köszönetet mondott a pár kedvességéért, s búcsúzóul még elkérte a füstölők származási helyét, hogy magának is beszerezhessen párat. Illetve egy jelképes összeggel kifizette az ellátást. Ezt először visszautasították vendéglátói, végül nagy nehezen elfogadták. A férfi még megemlítette, hogy mindenképpen javasolnia fogja kollégáinak, hogy keressék fel a házat, amennyiben szeretnének vendéglátással foglalkozni. Ferenc és Ágota elfogadta ezt a felajánlást, de további hírt nem adtak kis vendégházuk létezéséről, így csak hébe-hóba tér be hozzájuk valaki, aki a munka világából kiszökve egy pár napra, a lelki nyugalmat keresi Hajdú-Bihar megye erdőiben.

Így hát kijelenthetjük, hogy ahhoz, hogy valaki kicsit pihenhessen, megtalálja a nyugalmat és a sok stressztől megszabaduljon, nem biztos, hogy mindenképp el kell hozzá utaznia valahova. Segítségképpen füstölőket is lehet alkalmazni, ezen a weboldalon pedig számos füstölő közül lehet válogatni. Egyik jobb, mint a másik, ha nekem most választanom kellene, biztos, hogy nem tudnék. Inkább megvenném mindegyiket. A csomagolásuk nálam abszolút favorit, gyönyörűek, ez igazán jól ki lett találva. Arról pedig nem is beszélve, hogy van olyan füstölő, ami kifejezetten arra jó, hogy az embert megnyugtatja és frissíti. Ezekben a dobozokban 27 füstölő található, ami azért egy ideig kitart. Ajánlani tudom mindenkinek, szerintem nagyon jó választás belefektetni egy ilyen füstölőbe, az ára teljes mértékben rendben van, azt hiszem, a héten én is veszek még egy dobozzal belőlük.