Több szálloda is kapcsolatban áll autóbérlő cégekkel, sőt, arról az sem ritka, hogy egy hotel saját bérautó szalonnal is bír, hogy a vendégei számára a lehető legnagyobb kényelmet tudja nyújtani. Mi is sokáig gondolkoztunk ezen az ötleten, hiszen a környéken több olyan nevezetesség és érdekesség is van, ahová érdemes elmenni akár családdal, akár kettesben is, viszont pont elég messze vannak ahhoz, hogy kocsival kényelmesebb legyen hozzájuk eljutni.

Persze vannak helyi buszjáratok, és gyalog is el lehet indulni, na de nem mindenki az aktív pihenés szerelmese. Végül megegyeztünk az üzlettársaimmal, hogy szerződést kötünk egy autóbérléssel foglalkozó, helyi céggel.

Autóbérlés oké – de motorbérlés is?

Mindez alig néhány évvel a nyitásunk után megtörtént. Most nyáron azonban fölmerült egy olyan ötlet is, hogy akár motorkerékpárokat is biztosíthatnánk a vendégeinknek. Persze itt jön az első, és legfontosabb kérdés: lenne rá igény?

És a válasz az, hogy igen! Én is meglepődtem rajta, de a többiek által végzett kutatás azt igazolja, hogy meglepően sokan szeretnek errefelé járni motorral, sőt, népszerű motoros túraútvonalakhoz is közel vagyunk. Persze eddig a legtöbben csak egy pihenőnek, a túra egyik állomásának használták a szobáinkat, de most arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha konkrétan helyi, rövidebb motoros túrák központja lehetnénk.

Arról szólna az egész, hogy aki hozzánk érkezik, és rendelkezik a megfelelő jogosítvánnyal, az elmehetne motorozni a környéken a rajtunk keresztül bérelt motoron. Az ötlet mindenkinek tetszett, és a partnerünk is lelkesen fogadta, hiszen neki is voltak rendelkezésre álló motorjai.

Egyvalami azonban nem volt: motoros ruha

A motor és a bukósisak még nem jelentett gondot, azok gyakorlatilag együtt járnak. Viszont az autóbérlő partnerünk elmondta, hogy motoros ruhái nincsenek, és amíg nem látja, hogy beválik a dolog, addig nem is akart venni „fölöslegesen”. Ismerem már jól a főnököt annál a cégnél, tudom, hogy nem lehet vele ilyesmiben tárgyalni, úgyhogy ráhagytam, és azt mondtam: vesszünk akkor mi magunknak!

Motoros kabátokat és motoros nadrágokat nem olyan egyszerű jó áron találni, de nem voltam hajlandó a minőségből engedni. Végül is hogy nézne ki az, ha gagyi ruhákat adnánk oda a motorozni vágyó vendégeinknek, hogy „nesze, ennél jobb nincs”? A motorozás egy külön életstílus, amihez a ruha épp annyira hozzátartozik, mint maga a motor.

Igyekeztünk olyan darabokat válogatni, amik mindenkinek tetszhetnek. Nem akartunk semmi túlságosan feltűnőt, egyedit kiválasztani, ami mondjuk pár embernek pont illik az ízléséhez, de mindenki más idegenkedik tőle.

Hosszas keresgélés után megtaláltam a tökéletes motoros nadrágot, és azon az oldalon utána minden mást is, amire csak szükség volt. Egyelőre csak motoros kabátok és nadrágok jöttek, a cipők kapcsán az volt a véleményünk, hogy ott túl nagyok lehetnek a méretbeli különbségek.  De majd kikérjük erről az első vendégeink véleményét is, akik nyilván jobban értenek a motorozáshoz nálunk.

Várjuk az első motorozni vágyó vendégeket

Örömmel jelenthetem, hogy rendszer immáron készen áll: a motorok és a motoros ruhák is megvannak, úgyhogy most már csak a motorozni vágyókra van szükség. Mivel csak most kezdtük el hirdetni a dolgot, ezért idén még nem számítunk arra, hogy sokan kihasználnák a lehetőséget, de ha ügyesek vagyunk, és minden az elképzeléseink szerint alakul, akkor jövő ilyenkor már több olyan vendégünk is lehet, aki a környéket fogja járni a mi motorjainkkal.

Nyáron, de főleg ősszel gyönyörű a természet ezen a vidéken, és hihetetlen élmény lehet motorozni benne. Én magam soha nem ültem még motoron, de most, hogy igazából van rá lehetőségem, lehet megtanulhatnám. Persze minden az időn múlik. Az viszont biztos, hogy baromi jól nézek ki motoros nadrágban: a többiekkel természetesen nem bírtuk ki, hogy ne próbáljuk fel a rendelt motoros ruhákat („teszteltük” őket úgymond), és lőttünk is néhány fotót. Határozottan azt kell, hogy mondjam, illik hozzám a motoros életforma – már ami a ruhákat illeti. Hogy 3 métert tudok-e menni egy kétkerekűn, az már egy másik kérdés. Addig nem fog kiderülni, amíg ki nem próbálom.